Blair Witch Project -näyttelijät vaativat lisää rahaa – elokuva tuottanut 250 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1999 ilmestynyt kauhuelokuva Blair Witch Projectissa esiintyneet näyttelijät Rei Hance, Joshua Leonard ja Michael Williams väittävät, että heillä ei ollut kunnollista edustajaa tai sopimusta elokuvan ilmestymisen aikaan. He vaativat nyt korvauksia improvisoimistaan rooleista jälkikäteen.

Alkuperäisen Blair Witch Projectin näyttelijät ovat vaatineet elokuvastudio Lionsgatea maksamaan heille lisää palkkioita. Elokuva on tuottanut lähes 250 miljoonaa dollaria pelkästään lipputuloja, vaikka sen budjetti oli 200.000–750.000 dollaria. Julkisessa kirjeessä vaaditaan yhtiötä maksamaan taannehtivia jäännösmaksuja heidän työstään alkuperäisen elokuvan parissa.

Elokuvan uusi filmatisointi on parhaillaan työn alla. Alkuperäiset näyttelijät vaativat korvausta näyttelijäliitto SAG-AFTRA:n taksan mukaan. Heillä ei ollut 90-luvun lopulla kunnollisia edustajia sopimuksista neuvotellessa. Lionsgate on sittemmin ostanut elokuvan alkuperäiset oikeudet itselleen.