Shakkimestari pelasi 60 tuntia yhtäjaksoisesti – keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nigerialainen shakkimestari Tunde Onakoya on rikkonut ennätyksen, joka vaatii rautaista kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä. Hän pelasi shakkia yhtäjaksoisesti 60 tunnin ajan. Tempaus järjestettiin New Yorkin Times Squarella.

Onakoyan tavoitteena oli alun perin pelata 58 tunnin ajan. Hän kuitenkin päätti jatkaa vielä pari tuntia pidempään. Aikaisempi ennätys, 56 tuntia, 9 minuuttia ja 37 sekuntia, oli norjalaisten Hallvard Haug Flatebon ja Sjur Ferkingstadin nimissä.

Onakoyan vastustajana toimi Shawn Martinez, shakin yhdysvaltalain mestari. Guinnessin ennätystenkirjan sääntöjen mukaan suorituksessa täytyi olla koko ajan sama vastustaja. Onakoya voitti jokaisen ottelun Martinezia vastaan.

Onakoya keräsi tempauksellaan rahaa hyväntekeväisyystoimintaan, jonka tavoitteena on parantaa lasten oppimismahdollisuuksia eri puolilla Afrikkaa. CNN-uutissivuston mukaan hän perusti vuonna 2018 Chess in Smuls Africa -hyväntekeväisyysjärjestön. 29-vuotias shakkimestari on jo kansallissankarin maineessa kotimaassaan.