Poliisi järjestää viikonloppuna tehovalvonnan – paljasti erityisen valvontakohteen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoo tulevana viikonloppuna eli 24.-26. toukokuuta mopoja ja sähköisiä liikkumisvälineitä koko maassa. Valvonta kohdistuu esimerkiksi ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajia ajokuntoa, kypärän käyttämistä, liikennesääntöjen noudattamista ja kulkunopeutta.

Ajoneuvojen tarkistuksessa on mukana joissain paikoissa myös Traficom. Liikenneturva on puolestaan mukana osassa valvontatilanteita antamassa tietoa turvallisesta liikkumisesta. Valvonnan kohteena ovat myös viikonlopulle osuvat mopomiitit.

– Viritetty mopo voi olla hengenvaarallinen ja siksi vanhempienkin kannattaa olla kiinnostuneita lastensa ajopelien kunnosta, kertoo poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisin mukaan viime vuoden tehovalvonnassa tavattiin 38 rattijuoppoa ja 126 kortitonta kuljettajaa. Ajoneuvon luokka todettiin muuttuneeksi 75 tapauksessa ja ajoneuvon kuntoon puututtiin 291 tapauksessa. Liikennesääntöjen noudattamatta jättämiseen poliisi puuttui noin 200 tapauksessa.

Kesäkuussa voimaan tulevan liikennevakuutuslain uudistuksen myötä yli 25 kiloa painavat kevyet sähköajoneuvot ja kaikki vuokrattavat sähköajoneuvot tulee liikennevakuuttaa. Poliisin mukaan kuljettajia muistetaan uusista velvollisuuksista valvonnan aikana.