Kilpasyömäri Takeru Kobayashi lopettaa uransa – pelkää terveytensä puolesta

Ruoka Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen kilpasyömäri Takeru Kobayashi on ilmoittanut vetäytyvänsä eläkkeelle. Lukuisia palkintoja urallaan voittanut 46-vuotias Kobayashi on ilmaissut pelkonsa siitä, mitä epätavalliset ruokailutottumukset ovat tehneet hänen elimistölleen.

Kobayashi avautui päätöksestään Netflixin Suolisto, avain terveyteen -dokumentissa. Hänen mukaansa vuosikymmeniä kestänyt ylensyönti on heikentänyt hänen ruokahaluaan, eikä hän voi saavuttaa enää kylläisyyden tunnetta. Sen seurauksena Kobayashi saattoi viettää jopa päiväkausia syömättä mitään.

– Olen ollut tässä lajissa mukana viimeiset 20 vuotta. Pelkään päätökseni seurauksia, mutta haluan korjata aivoni ja elimistöni, Kobayashi kertoi.

Kobayashi on voittanut muun muassa Nathan’s Hot Dog Eating Contest -syömiskilpailun kuudesti. Hänen uransa alkoi vuonna 2000 japanilaisen TV Champion -realityohjelman myötä. Siinä hän herätti hämmästystä syömällä yhdeltä istumalta 60 lautasellista sushia, 2,7 kiloa perunoita ja 16 kulhollista ramenia.

Kobayashi ei aio CBS Sportsin mukaan hylätä ruokiin liittyvää elämätyyliä kokonaan, vaan haluaa kokemuksillaan olevan positiivisia vaikutuksia. Hän kehittelee parhaillaan nykyistä terveellisempää versiota hot dogista.