Poliisi varoittaa autoilijoita lemmikeistä: ”Se on rikos”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkieläintä ei tule jättää kuumaan autoon yksin. Asiasta muistutetaan joka vuosi, mutta silti lämpöhalvauksen uhan alla olevia koiria joudutaan pelastamaan kuumista autoista kesähelteillä.

Lounais-Suomen poliisi kertoi maanantaina X-palvelussa saaneensa lemmikin pelastamiseen liittyvän hälytystehtävän. Poliisin mukaan auringonpaisteeseen jätetyssä autossa läähätti pitkäkarvainen koiranpentu.

– Vaikka meillä on keinot avata kuuma autosi, älä jätä koiraasi sinne. Se on rikos, poliisi muistutti.

Myös SEY Suomen eläinsuojelu kertoo saaneensa viime päivinä jo useita ilmoituksia kuumaan autoon jätetyistä koirista. SEY on saanut ilmoituksia myös koirista, jotka on jätetty parvekkeille suoraan auringonpaahteeseen.

– Eläinsuojeluilmoitusten määrä lähti kasvuun heti, kun kuuma sää tällä viikolla alkoi. On hätkähdyttävää, että vuosien tiedotustyöstä huolimatta koiria jätetään edelleen kuumaan autoon. Myös kuuma, varjoton parveke on koiranpitopaikkana hengenvaarallinen, ja koiran auttamista vaikeuttaa autoon verrattuna se, että yksityisasuntoon on auttajana mahdotonta päästä, SEYn viestintäpäällikkö Maria Eiskop kertoi tiedotteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.