Helsingin poliisin asekeräyksen saldo: Historiallinen konepistooli, kranaatti, dynamiittia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi järjesti pääkaupunkiseudulla ampuma-aseiden keräyksen 25. ja 26. toukokuuta. Poliisilaitokset keräsivät kansalaisilta saatuja aseita, patruunoita, nalleja ja räjähteitä. Keräykseen sai tuoda myös luvattomia aseita ilman pelkoa rangaistuksesta.

Helsingin poliisilaitokselle luovutettiin yhteensä 104, 70 kiloa patruunoita, nalleja, 2 kiloa ruutia ja 2 savukranaattia. Länsi-Uudellamaalla poliisille luovutettiin 123 asetta, joiden joukossa oli kivääreitä, haulikkoja ja käsiaseita, sekä muun muassa 70 kiloa räjähdysainetta ja yksi kranaatti. Itä-Uudenmaan poliisi keräsi 187 asetta ja 95 kiloa patruunaa sekä muun muassa sotilasräjähteitä ja dynamiittia.

– Meille luovutettiin keräyksessä myös erikoisempia, historiallisia aseita. Esimerkiksi yksi MP-40 (Schmeisser) konepistooli,  jota oli käytetty Suursaaren valtauksessa maaliskuussa 1942 päätettiin siirtää hävittämisen sijaan historiallisista syistä Sotamuseoon, kertoo tiedotteessa ylikomisaria Simo Kauppinen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisille voi luovuttaa aseita ajanvarauksella myös asekeräysten ulkopuolella. Lisätietoa löytyy poliisin verkkosivuilta.