Sääennuste sai ihmiset hieraisemaan silmiään – Suomeen 150 asteen pakkasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on ollut tänä keväänä täynnä yllätyksiä. Huhtikuussa iskeneistä takatalvista siirryttiin vain muutamassa viikossa jopa helteisiin keleihin. Maanantaina sääennustetta katsoneita odotti kuitenkin näky, johon he tuskin osasivat varautua.

Ilmatieteen laitoksen ennusteessa luvattiin suureen osaan maata hieman pahemman laatuista takatalvea. Lämpötila oli laskemassa ennusteen mukaan alle -150 asteen hirmupakkasiin, joillaisia ei tyypillisesti koeta Maapallolla edes arktisilla seuduilla. Erikoiset lukemat olivat näkyvillä Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla ja sovelluksessa maanantaina päivällä.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivuille ilmestyi lopulta teksti, jossa lämpötilaennusteissa kerrottiin ilmenneen tekninen häiriö. Ilmatieteen laitos kertoi korjaavansa tilannetta ja pahoitteli viasta aiheutuvaa haittaa. Maanantai-iltapäivästä ennuste oli palannut normaaleihin, kesäisiin lukemiin.