Loistavia uutisia Nälkäpeli-saagan ystäville – uutta materiaalia tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu Nälkäpeli-saaga on saamassa jatkoa sekä kirjan muodossa että valkokankaalla. Kirjailija Suzanne Collins on työstänyt sarjalleen uutta osaa, joka julkaistaan Yhdysvalloissa maaliskuussa 2025. Jo seuraavana vuonna vuorossa on kirjaan perustuva elokuva.

Sunrise on the Reaping -kirja sijoittuu aikaan 24 vuotta ennen alkuperäisten Nälkäpeli-kirjojen tarinaa. Uuden tarinan keskiössä on 50. Nälkäpeli-kilpailun voittaja Haymitch Abernathy, jota elokuvissa näytteli Woody Harrelson. Deadline-sivuston mukaan uuden kirjan elokuvaversio saa ensi-iltansa 20. marraskuuta 2026.

Sunrise on the Reaping -elokuvasovituksen ohjaajaksi kaavaillaan Francis Lawrencea, joka on ohjannut myös Nälkäpeli-elokuvasarjan neljä viimeisintä osaa. Alkuperäisiin Nälkäpeli-kirjoihin perustuvien elokuvien pääroolia näytteli Jennifer Lawrence. Viime vuonna ensi-iltansa sai kirjasarjan esiosaan perustuva Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä -elokuva, jonka keskeisissä rooleissa nähtiin Tom Blyth, Rachel Zegler ja Hunter Schafer.