Uutta tietoa Mäntsälän pankkiautomaattivarkaudesta – epäillyt tekijät vangittiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Mäntsälän asukkaita kohtasi perjantaina 31. toukokuuta odottamaton näky. Keskuskadulla sijaitsevan liikkeen seinästä oli yön aikana revitty irti kokonainen pankkiautomaatti. Poliisi on sittemmin ottanut kiinni teosta epäillyt henkilöt.

Itä-Suomen poliisin mukaan esitutkinnassa selvisi, että tekijät olivat anastaneet ensin pyöräkuormaajan. He olivat käyttäneet pyöräkuormaajaa pankkiautomaatin irti repimiseen. Lopuksi tekijät olivat nostaneet pyöräkuormaajan avulla automaatin toisen käytössään olleen ajoneuvon peräkärryn kyytiin ja poistuneet paikalta.

Epäillyt olivat hylänneet pyöräkuormaajan kiinteistön pihalle. Poliisi löysi myöhemmin saman päivän aikana teossa käytetyn peräkärryn, joka oli piilotettu ja peitetty. Epäillyt tekijät jäivät kiinni saavuttuaan vielä saman iltapäivän aikana hakemaan peräkärryä ja automaattia.

Poliisin mukaan kaikki paikalta kiinniotetut epäillyt vangittiin sunnuntaina 2. kesäkuuta 2024. Heitä epäillään moottorikulkuneuvon varkaudesta ja törkeästä varkaudesta.