Odotettu Marvel-elokuva vakavissa ongelmissa – ohjaaja taas vaihtoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvelin tuleva Blade-elokuva on jälleen ongelmissa. Sarjakuvista tutusta vampyyrinmetsästäjästä kertova elokuva on parhaillaan ilman ohjaajaa, vaikka sen ensi-iltaa kaavaillaan jo ensi vuodelle. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun projektin ohjaaja menee vaihtoon.

Uuden Blade-elokuvan ohjaajaksi kiinnitettiin alun perin Bassam Tariq. Tariq kuitenkin jätti tuotannon aikatauluun liittyvien ongelmien vuoksi vuonna 2022. Uudeksi ohjaajaksi palkattiin Yann Demange, joka Deadline-uutismedian mukaan sittemmin niin ikään vetäytynyt tuotannosta.

Myös Bladen käsikirjoittajat ovat vaihtuneet useaan otteeseen. Päärooliin kiinnitetyn Mahershala Alin on tarkoitus pysyä mukana tuotannossa lukuisista viivästyksistä huolimatta. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on marraskuussa 2025.

Blade on seikkaillut Marvelin sarjakuvissa vuodesta 1973 lähtien. Hahmo teki ensiesiintymisensä valkokankaalla vuonna 1998 Wesley Snipesin esittämänä. Blade menestyi hyvin lippuluukulla ja sai myöhemmin kaksi jatko-osaa sekä spinoff-televisiosarjan.