Nyt on tanskandoggilla kokoa – kohoaa lähes metrin korkeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskandoggi on tunnetusti suurikokoinen koirarotu. Yhdysvaltojen Iowassa asuvan perheen lemmikkikoira Kevin on jopa tanskandoggien mittakaavassa iso. Se on rikkonut maailmanennätyksen kokonsa ansiosta.

Kevinin säkäkorkeudeksi on mitattu 97 senttiä. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti koiran olevan korkein elävä tanskandoggiuros. Korkeus vastaa noin kolmea kolmivuotiasta lasta.

Kevin nimettiin Yksin kotona -elokuvien päähenkilön mukaan. Omistajien mukaan kolmivuotias koira ei tosin ole yhtä rohkea, kuin Macaulay Culkinin näyttelemä Kevin McCallister. Tanskandoggi jopa pelkäsi mittanauhaa, joka aiheutti haasteita korkeutta mitatessa.

Maailman korkeimman elossa olevan koiran ennätys kuului aikaisemmin Zeus-nimiselle tanskandoggille. Yli metrin korkeuteen kohonnut Zeus kuitenkin menehtyi viime vuonna.