Suomessa kolme aluetta erottuu kulutusluottojen tilastokärjessä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen suurimmissa kaupungeissa otetaan eniten kulutusluottoja. Listan kärkipäässä komeilevat Helsinki, Tampere ja Turku. Eniten kulutusluottoja kuitenkin otetaan Helsingin 00940 postinumeroalueelta.

– Helsingissä eniten kulutusluottoja haetaan postinumerosta 00940, jonka alueella sijaitsevat Kontula, Kivikko ja Mellunkylä. Toiseksi eniten kulutusluottoja haetaan postinumerosta 00980, jonka alueita ovat Vuosaari ja Meri-Rastila, lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti.

Etua analysoi 35.000 lainahakemusta ajalta neljän ensimmäisen kuukauden aikana tänä vuonna 2024. Tampereella haetaan eniten kulutusluottoja postinumerosta 33710, kun taas Turussa haetaan eniten postinumerosta 20100, mikä on ydinkeskustan alueella.