Haluatko olla viehättävä muiden silmissä? Vaihda älypuhelin kirjaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan painettujen kirjojen lukeminen näyttäytyy muille viehättävämpänä kuin puhelimen selaaminen. Kirjoja luetaan ajanvietteenä, uusien asioiden oppimiseksi ja rentoutumismielessä.

– Suomalaisista yli puolet on sitä mieltä, että kirjojen lukeminen on viehättävää. Naisista näin ajattelee kaksi kolmesta ja miehistä puolet. Yli seitsemän kymmenestä suomalaisesta on sitä mieltä, että on viehättävämpää nähdä ihminen lukemassa kuin selaamassa puhelintaan, Adlibriksen teettämä tutkimus luettelee.

Kirjan voi ottaa mukaan puistoon, rannalle tai ajanvietteeksi reissuun. Tutkimuksen mukaan kirjavinkkien ja inspiraation ensisijainen lähde ovat ystävät ja perhe, joilta yli puolet vastaajista saa innostuksensa kuhunkin teokseen. Kirjavinkkejä voi saada myös sosiaalisesta mediasta.