Tuoreessa tutkimuksessa mitattiin ihmisten biologista elinikää ja verrattiin tuloksia heidän ruokavalioonsa. Biologinen ikä mittaa kehon solujen ja kudosten toimintakykyä, kun taas kronologinen ikä kertoo, kuinka monta vuotta olemme eläneet. Tutkimuksessa havaittiin, että ne, jotka söivät paljon ultraprosessoituja elintarvikkeita, olivat biologisesti noin neljä kuukautta vanhempia kuin heidän kronologinen ikänsä antoi olettaa.
Instituto Neurologico Mediterraneo Neuromedin tutkijat tarkastelivat yli 22.000 italialaisen aikuisen ruokailutottumuksia ja kehon biologista ikää. Tulokset vahvistivat sen, minkä moni jo tietää: Järkevintä on syödä puhdasta, lähellä tuotettua ja mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Valmisruoat – olivatpa ne lihaa tai kasviksia – vanhentavat ihmisten soluja ennenaikaisesti kaikkien pitkälle prosessoitujen ruokien tavoin.
Olipa kyseessä pakastepizza, karamellit, valmiskevätkääryleet tai mitä tahansa valmista naposteltavaa, aiheuttaa se muutoksia kehoon. Prosessoidulla ruoalla on todistettu olevan yhteys myös lukuisiin eri sairauksiin, kuten syöpään.