Texmex ja sushi ovat jo arkipäivää – suomalaiset kokkaavat nyt intialaista

Suomalaisessa ruokapöydässä nähdään arkenakin yhä useammin kansainvälisiä makuja, kuten texmexiä, italialaisia herkkuja ja sushia. Viimeisimpänä trendiksi on noussut intialainen ruoka.

------

Suomalaiset ovat alkaneet kokata yhä useammin esimerkiksi tikka masalaa, voikanaa ja kormaa.

Intialainen keittiö sopii hyvin myös kasvisruokailuun, mikä on lisännyt sen suosiota etenkin nuorempien kuluttajien keskuudessa. Intialaisissa ruoissa yhdistyvät kastikkeet, monipuoliset mausteet ja mahdollisuus muokata tulisuutta oman maun mukaan.

Valmisateriaratkaisuista ja mausteista tunnettu Santa Maria on laajentanut valikoimaansa intialaisia makuja sisältäviin puolivalmisteisiin, jotka helpottavat kotikeittiöiden kokkeja. Pakkaukseen sisältyy ensin pannulla paahdettavat mausteet, jonka jälkeen lisätään kastike.

Tikka Masala on täyteläinen, tomaatti- ja kermapohjainen kastike keskivahvalla tulisuudella, kun taas Butter Chicken hurmaa miedolla, voimaisella maullaan ja sopii täydellisesti naan-leivän kylkeen.

Korma, on pähkinäinen ja lempeästi maustettu vaihtoehto, joka maistuu erinomaisesti basmatiriisin ja raikkaiden lisukkeiden kanssa. Tuotteet saapuvat kauppojen hyllyille syksyn aikana.