IL: Linnan juhlien ruokahävikki heitettiin roskiin

Linnan juhlat eli itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestettiin Presidentinlinnassa 6. joulukuuta. Juhlavieraat pääsivät tänä vuonna nauttimaan pitopöydästä, jonka makumaailma sai innoituksensa Itä-Suomesta, eli Etelä-Savosta, Pohjois-Savosta, Etelä-Karjalasta ja Pohjois-Karjalasta.

MAINOS ALKAA
MAINOS LOPPUU

Tarjolla oli muun muassa muikku- ja lanttukukkoa, omena- ja lihalörtsyjä, Lemin särää ja karjalanpiirakoita. Presidentinlinnan kolmannessa kerroksessa vieraille tarjoiltiin lisäksi vetyjä, perinteisiä lappeenrantalaisia lihapiirakoita.

Kun juhlavieraita on paljon ja tarjolla kymmeniä erilaisia tuotteita, on selvää, että hävikkiäkin syntyy. Iltalehti selvitti, mitä Linnan juhlista jääneille hävikkiruoille tapahtuu. Kävi ilmi, että ruoka heitetään suoraan pöydiltä roskiin.

Monien mielestä saattaa kuulostaa ruoan suurelta tuhlaukselta heittää Linnan juhlista jäänyt upea ruoka roskiin. Kyse on kuitenkin elintarvikelainsäädännöstä, joka kieltää noutopöydässä esillä olleiden elintarvikkeiden laittamisen uudelleen tarjolle.

Tasavallan presidentin kansliasta kuitenkin kerrottiin, että mikäli jäljelle jää jotain sellaista, joka ei ole lainkaan päätynyt tarjoilupöytään saakka, se voideen hyödyntää muihin tilaisuuksiin itsenäisyyspäivän jälkeen. Pöydässä tarjolla ollutta hävikkiruokaa ei kuitenkaan ole mahdollista antaa eteenpäin esimerkiksi järjestöille, jotka tarjoavat ruoka-apua vähävaraisille.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten tai laajemmin aihealueesta Ruoka Viihdeuutiset.