Ville Valo ei sulje pois HIMin paluuta: ”Paljon enemmän kuin bändi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisesta arvostuksesta nauttiva suomalaisyhtye HIM lopetti toimintansa vuonna 2017. Ensi vuonna ensimmäisen sooloalbuminsa julkaiseva Ville Valo on kuitenkin tuoreessa haastattelussa paljastanut, ettei yhtyeen paluuta tulevaisuudessa ole poissuljettu.

– Älä koskaan sano ”ei koskaan”. HIM oli paljon enemmän kuin pelkkä bändi minulle. Tapasin basistin Migen noin 12-vuotiaana ja kitaristin. Linden ehkä 13-14-vuotiaana. Vartuimme yhdessä ja kävimme läpi monia elämänvaiheita yhdessä. HIM oli niiden soundtrack ja keskipiste, Valo paljasti The James McMahon Music Podcastissa.

Valon mukaan paluulle pitäisi olla hyvä syy tai hyvä idea. Yhtye voisi esimerkiksi palata yhteen, jos sen jäsenet päätyisivät jälleen viettämään tiiviisti aikaa yhdessä. Blabbermouth-lehden mukaan uusikko kuitenkin toteaa taukojen pitämisen olevan tärkeää, sillä uuden musiikin luomisen into oli hiipunut ja bänditoiminta oli alkanut tuntua liikaa päivätyöltä.

Ville Valon VV-projektin debyyttialbumin Neon Noir julkaistaan 13. tammikuuta Heargram Recordsin toimesta. Julkaisun myötä VV suuntaa kattavalle maailmankiertueelle. Kesällä edessä on lukuisia festivaalikeikkoja muun muassa Suomessa.