Ravitsemusasiantuntijat muistuttavat, että lounas ei ole vain päivän puolivälin tankkaus. Itseasiassa lounas on päivän tärkein hetki energiansaannin ja ravitsemuksen kannalta. Oikein koostettu lounasateria voi tasapainottaa verensokeria, parantaa tarkkaavaisuutta ja ehkäistä iltapäivän väsymystä.
Huffington Postille vinkkinsä jakaneet ravintoterapeutit suosittelevat lounaalle monelle tuttua lautasmallia. Siinä puolet lautasesta täytetään kasviksilla, neljäsosa proteiinilla ja neljäsosa kuitupitoisilla hiilihydraateilla, kuten täysjyväviljalla tai palkokasveilla. Lisäksi lautaselle kannattaa lisätä terveellisiä rasvoja, kuten oliiviöljyä tai avokadoa. Samalla kannattaa muistaa riittävä nesteytys, jossa vesi on ylivoimaisesti paras juoma.
Lounaan olisi hyvä olla päivän runsain ateria, sillä keho on silloin metabolisesti aktiivisimmillaan. Moni syö lounaalla edellisillan tähteistä koostetun aterian, mutta tärkeintä on varmistaa riittävä proteiinin ja kuitujen saanti. Lounashetki keskeyttää työpäivän, joten sille kannattaa varata sopiva hetki aikataulusta ja kaukana työpisteeltä.