Syksyn herkkuvinkki: Suussasulavat kaneliset kurpitsamuffinssit alle puolessa tunnissa

Kaupoista voi ostaa valmiita leivontasekoituksia, joiden avulla saa valmistettua suussasulavia kakkuja tai muffinsseja lisäämällä vain nestettä kuiva-aineiden joukkoon. Nyt törmäsimme reseptiin, jossa kuiva-aineiden joukkoon on sekoitettu purkillinen kurpitsahilloa. Tätä reseptiä on suorastaan pakko testata!

---
---

PureWow-sivuston julkaisema resepti on niin helppo, että se onnistuu myös niiltä, jotka väittävät vihaavansa leipomista. Tarvitset vain muutaman aineksen ja alle puoli tuntia aikaa. Muffinsseihin lisätään rapea ja makea murupinta kanelimuroista. Leipomus saa keittiön tuoksumaan kuin suoraan amerikkalaiselta syyskahvilalta.

Kaneli–kurpitsamuffinit rapealla murupinnalla
(n. 16 muffinssia)

Valmistusaika: 10 min
Paistoaika: 15–18 min

Taikina:
1 paketti maustekakkuseosta (n. 425 g)
1 tölkki kurpitsasosetta (n. 400 g)

Murupinta:
5 dl kanelimuroja
½ dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
45 g voita (n. 3 rkl), sulatettuna

Lämmitä uuni 175 °C: tai käytä kakkuseospakkauksen ohjeen mukaista lämpötilaa. Valmista taikina: Sekoita kulhossa kakkuseos ja kurpitsasose tasaiseksi massaksi. Jaa taikina voideltuihin tai paperivuorattuihin muffinssivuokiin niin, että ne täyttyvät noin kaksikolmasosan verran.

Valmista murupinta: Murskaa murot suljettavassa pussissa esimerkiksi kaulimella niin, että niistä tulee pieniä paloja. Lisää pussiin fariinisokeri, jauhot ja voisula. Sulje pussi ja sekoita hyvin. Ripottele muruseos muffinien pinnalle. Paista uunissa 15–18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Huomioi, että tikkuun saa tarttua muutama murunen, mutta ei raakaa taikinaa.

Anna muffinien jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä ne löyhästi peitettyinä. Jos suljet ne tiiviisti, niin rapea murupinta pehmenee.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , , tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka.