Kissojen syöminen yleisempää kuin luultiin – miljoonia vuodessa

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kiinassa on yritetty viime vuosien aikana laatia eläinsuojelulakia, joka kieltäisi koirien ja kissojen syömisen. Vaikka kiinalaiset ovatkin huomioineet eläinsuojelulain tärkeyden, miljoonia koiria ja kissoja kasvatetaan edelleen vain aterioiksi.

Nyt maailmalla uutisoidaan Kiinan järkyttävistä kissansyöntitilastoista. Maassa nimittäin syödään vuosittain peräti neljä miljoonaa kissaa. Animals Asia –järjestön johtajan Feng Dongmein mukaan kissat ovat kuitenkin nykyään harvemmin tarjolla suurimpien kaupunkien ravintoloiden ruokalistoilla. Suunta on kuitenkin parempaan päin, sillä kissanlihaa syövät yleensä vain vanhemmat ihmiset, jotka arvostavat perinteitä.

– Kissanlihaa syövät yleensä vanhemmat ihmiset, jotka kannattavat vanhoja tapoja. Nykyään suurin osa nuorista kiinalaisista ei syö lainkaan kissanlihaa, Feng kertoi The Nanfang Daily –lehdelle.

Vaikka nuoria kannustetaan unohtamaan vanhat perinteet, tilastot kissojen syömisestä ja niiden myymisestä ruoaksi kasvaa vuosittain. Kissatarhalla työskentelevä Zhou-niminen mies kertoi China Daily -lehdelle, että ihmiset syövät yleensä kissanlihaa kylminä vuodenaikoina, jolloin he haluavat täydennystä ruokavalioonsa. Zhoun työtehtäviin kuuluu muun muuassa asettaa useita kissoja samaan häkkiin ja lastata niitä rekkoihin. Hän aikoo lopettaa pian työnsä, koska miehen sukulaiset ovat kauhuissaan siitä, mitä hän tekee.