Finding Neverland – Tarinan lähteillä

Elokuvat · Stara.fiKaikkihan tunnemme sadun Peter Panista, mutta harva on tähän mennessä tiennyt kuinka tarina on saanut alkunsa ja päätynyt kirjailija J.M.Barrien kynän kautta valmiiksi näytelmäksi ja kirjaksi.

Marck Forresterin ohjaama elokuva Finding Neverland – Tarinan lähteillä on valloittava matka Peter Panin syntysijoille – aikaan ennen Peter Pania. Elokuvassa tuon maailmankuulun sadun ainekset kasautuvat pikku hiljaa ihmissuhteiden ja villin leikkimielisyyden sekamelskassa.

Tositapahtumiin ainakin osittain perustuvassa elokuvassa kirjailija J.M. Barrie (Johnny Depp) pettyy tuoreimman näytelmänsä saamaan laimeaan vastaanottoon. Puistossa hän tapaa pian nelilapsisen perheen, jonka isä on kuollut. Lasten kanssa telmiminen saa Barrien nuortumaan mieleltään, ja lasten maailmasta hän löytää paljon uusia asioita, joita hän alkaa kirjoittaa ylös.

Leikin, fantasian ja satujen maailmasta alkaa pian muodostua Peter Panin tarinan osasia. Fantasian saaminen teatterin estradille ei ole kuitenkaan helppoa, koska teatteri ei ole lapsia varten. Barrien rakkaus lasten äitiin (Kate Winslett) ei helpota tilannetta lainkaan. Teatterin omistaja Charles Frohman (Dustin Hoffman) luottaa kuitenkin suojattiinsa.

Johnny Depp ja perheen nuorta Peter -poikaa näyttelevä Freddie Highmore tekevät hienot roolityöt. Kate Winslett toimii siedettävästi homssuisena brittiladyna. Radha Mitchell on upea Barrien vaimona.

Tarina perustuu siis osin tositapahtumiin. Elokuvan jälkeen jopa toivoo, että se olisi totta, ja jatkossa myös Peter Pania katsoo uusin silmin. Elokuva sai äskettäin parhaan alkuperäismusiikin Oscarin.

Kuka haluaisikaan kasvaa aikuiseksi?

Genre: Draama (K7)

Ohjaaja: Marc Forster

Pääosissa: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Ian Hart, Dustin Hoffman, Radha Mitchell

Kesto: 1h 43min

Ensi-ilta: 4.3.2005

Pisteet 4/5