Liekki : Veljet

Singlet · Stara.fi

Tamperelais-helsinkiläinen Liekki -yhtye siirtyi äskettäin isommalle levy-yhtiölle viimeaikojen menestyksen myötä. Yhtyeen kolmas levy Rajan piirsin taa julkaistaan helmikuun lopussa. Tulevan levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu on Veljet, joka on soinut jo muutamaan otteeseen radiossa.

Proge-henkinen musiikki ei ole koskaan ollut lähellä sydäntäni, mutta Veljet kuulostaa soundillisesti ihan toimivalta musiikilta. Kokonaisuudesta tulee ensimmäiseksi mieleen Ultra Bran ensimmäinen levy. Sitten kehiin tulee Dingolta lainatun kuuloinen rock-riffi. Breikkiin mentäessä palataan taas musiikillisen metsälammen reunalle. Kasarisoundit ovat ok, mutta jokin mättää…

Laulajan ääni ärsyttää heti ensimetreillä. En tiedä onko tuo tahallista, vai kuulostaako vokalisti tahattomasti siltä, että olisi Austin Powers -elokuvassa tai Grease-musikaalissa? Lauluääni yhdistettynä proge-osaston musiikkin aiheuttaa selvän vastareaktion. Ei toimi.

Sinkulla on mukana myös kaksi muuta biisiä, Vanha puu ja Pfäffli. Ensin mainittu on leppoisaa materiaalia, joka ei aiheuta nimikkobiisin veroista vastareaktiotakaan. Viimeistä biisiä ei pysty kuuntelemaan ollenkaan.

Pisteet 1/5