Asa : Leijonaa metsästän

Albumit · Stara.fi

Asa, eli entinen Avain, teki muutama vuosi sitten Suomen kaikkien aikojen parhaan hiphop-levyn Punainen tiili. Se antaa odottaa suuria miehen uudelta levyltä. Pitkän tauon jälkeen Asa -taiteilijanimellä palanneen artistin uusi albumi on nimeltään Leijonaa metsästän.

Uudella levyllä Asa on laajentanut soundiskaalaansa rutkasti. Mukana on paljon latinovaikutteita, kuten kitaraa ja torvia. Soundissa ei kuitenkaan ole enää sitä tanakkaa alapäätä, joka sai tanssilattian täyteen ja polven nousemaan. Nyt pääpaino ei olekaan tanssittavuudessa tai soundeissa, vaan lyriikoissa.

Levyn paras kappale on parhaillaan radioissakin soiva Hidastaa, jossa on vielä jäljellä ripaus ”vanhaa” soundia. Mediakritiikkinen Vallankäytön välineet on lyriikoiltaan mielenkiintoinen. Levyn nimikkobiisi on raikas latinohenkinen veto.

Biisit kuulostavat myös edellistä levyä enemmän livevedoilta. Leijonaa metsästän ei yllä edellisen albumin tasolle, mutta se ei välttämättä ole ollut tarkoituskaan. Asalla kun kaupalliset näkökulmat eivät paina paljoakaan. Silti soundimaailma olisi voinut olla hieman tuhdimpi.

Pisteet 2/5