Sithin kosto Bush-vastainen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen ensi-iltansa saanut Star Wars III: Sithin kosto -elokuva sisältää myös poliittisen, ja nimenomaan Bush-vastaisen, sanoman, mikäli yhdysvaltalaisia medioita on uskominen. Aihetta on käsitelty tänään laajasti lukuisissa eri medioissa rapakon takana.

Yksi elokuvan päähahmoista, Darth Wader, nähdään edustamassa Yhdysvaltain presidentti George Bushia. Darth Wader haluaa tunnetusti tuhota demokratian.

Elokuvasarjan isä, ohjaaja George Lucas, on tunnetusti liberaali ja poliittisesti aktiivi. Star Wars -saaga tosin kirjoitettiin jo 70-luvulla, kauan ennen Bushin aikaa, mutta kriitikot ja toimittajat epäilevät käsikirjoitusta ja varsinkin vuorosanoja hieman päivitetyn sarjan viimeisen elokuvan kohdalla.

Samalla elokuvasta veikataan menestyksekästä, mutta sen ei uskota nousevan kaikkien aikojen katsotuimmaksi leffaksi.