Technicolour : Only Shadows Dance

Albumit · Stara.fi

Jimi Pääkallon luotsaama Technicolour on noussut neljän vuoden aikana hitaasti, mutta varmasti suosioon. Vuoden 2003 syksyllä julkaistun toisen Fireflies -sinkun jälkeen on tapahtunut paljon, myös musiikin saralla. Nyt kaupoissa on yhtyeen toinen albumi Only Shadows Dance.

Levyn avausraita, ja samalla ensimmäinen sinkkulohkaisu, All My Life -yllätti erittäin positiivisesti varsinkin tarttuvalla pianomelodiallaan ja kertosäkeellään. Takuuvarma hitti alusta saakka!

Toinen sinkku Teach Me (I’m Denial) on nyt soinut jo jonkin aikaa radioissa, mutta biisissä ei ole ihan edeltäjänsä hittipotentiaalia. Kertosäe on kuitenkin oikein groovaava ja kappaleessa on aineksia radiohitiksi.

Kokonaisuutena albumi on kovin ilmeetön. Technicolourin oma soundimaailma toistuu useimmissa biiseissä, ja niihin olisi suonut saavan enemmän väriä. Levy makaa kovin paljon kahden hittisinkun varassa, mutta aika näyttää löytyykö levyltä vielä muitakin hittejä. Toivottavasti.

Levyn päätösraita Sky tekee tästä poikkeuksen olemalla kaunis melodinen slovari. Biisi erottuu selvästi levyn massasta. Näitä olisi voinut olla levyllä enemmänkin. Myös All My Lifen tapaisia kevyitä pianomelodioita olisi kaivannut pari lisää.

Pisteet 4/5