Televisiolupa yli 200 euron?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiomaksuun esitetään ensi vuodelle jälleen 3,5 prosentin korotusta. Euroissa korotus on 6,75 euroa, eli ensi vuonna televisioa katsova joutuisi pulittamaan 200,70 euroa Ylen kanavien ohjelmatarjonnasta. Silti hinta on Euroopan mittakaavasta keskitasoa.

Vuosittain kasvavalla televisiomaksulla katetaan Yleisradio digitaalisen ja analogisen lähetysverkon päällekäisyydestä koituneita kuluja vielä ainakin kahden vuoden ajan. Samalla kaavalla maksetaan siirtymää myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Britanniassa ja Italiassa.

Analogisesta verkosta on tarkoitus päästä Suomessa lopullisesti vuonna 2007. Aiemmin televisiolupana tunnettu televisiomaksu on ollut jo pitkään monelle opiskelijalle ja pienituloiselle kestämättömän suuri menoerä.