Salamaseepra

Elokuvat · Stara.fi





Salamaseepra on lasten seikkailuelokuva, jossa Salama -niminen seepranvarsa kasvaa isoksi olettaen olevansa hevonen. Ja vieläpä kilpahevonen. Perheen Jenni-tytär haluaa toteuttaa Salaman unelman ja alkaa koulia tästä kilpahevosta.

Kaikki eivät pidä kuitenkaan uudesta raidallisesta tulokkaasta, varsinkin kun se tuntuu olevan kovin nopea radalla. Monien mutkien kautta Salama pääsee lopulta näyttämään nopeutensa ja sinnikkyytensä.

Elokuvan käsikirjoitus on keskinkertaisen tylsä, eikä tunnu etenevän tarpeeksi vauhdilla. Myös läpänheitto ei yllä ihan parhaalle mahdolliselle tasolle, joskin välillä tulee hyvääkin settiä varsinkin Putsi ja Skutsi -kärpäsiltä.

Leffan tarina toteuttaa vähintään kaksisataa kertaa aiemmin nähtyjä juonikuvioita. Samalla kaavalla mentiin aikanaan jo Rocky-leffoissa ja sittemmin kaava on toistunut melkein joka toisessa lasten- ja nuortenelokuvassa. Onko tosiaan noin vaikeaa keksiä uusia kikkoja?

Elokuvan dubbauksessa on myös tullut jonkinlainen virhe, sillä osassa vuorosanoja on mukana häiritsevä ns. stadionkaiku, vaikka puhujat ovat kameran edessä.

Elokuvan alle kouluikäiselle kohderyhmälle tässä on viihdyttävä elokuva, joka hieman naurattikin nuorempia katsojia. Aikuisille luvassa on kuitenkin 1,5 tuntia puuduttavaa tarinaa, josta ei juuri huippukohtia löydy.

Genre: Koko perheen elokuva (S)



Ohjaaja: Frederik Du Chau



Pääosissa (äänet): Aleksi Sariola, Jarmo Mäkinen, Heljä Heikkinen, Henri Piispanen, Ulla Tapaninen, Pekka Laiho, Pertti Koivula, Kristiina Halttu, Jussi Lampi, Jukka Laaksonen, Ilkka Heiskanen, Jyrki Kovaleff, Antero Mertaranta, Petteri Summanen, Juuso Myllyrinne, Tuomas Enbuske



Kesto: 1h 42min



Ensi-ilta: 10.6.2005

Pisteet lapsille 3/5, aikuisille 1/5