Kolme uutta Live 8 -konserttia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Bob Geldofin organisoima Live 8 -konserttien sarja kasvaa jälleen. Nyt mukaan tulee viiden aikaisemman konsertin lisäksi kolme uutta tapahtumaa. Live8 -konsertit järjestetään Geldofin mukaan nyt myös Tokiossa, Torontossa ja Johannesburgissa.

Samana päivänä järjestetään myös ainakin yksi samaa asiaa tukeva, mutta Live 8 -keikoista irrallinen Africa Calling -konsertti Cornwallissa Britanniassa. Tämän konsertin puuhamiehinä toimivat Peter Gabriel, Youssou N’Dour ja edesmenneen Ultravox -yhtyeen keulahahmo Midge Ure. Konsertissa esiintyy pelkästää afrikkalaisia artisteja ja yhtyeitä.

Aiemmin jo mm. Blur-yhtyeen keulahahmo Damon Albarn on ehtinyt kritisoida Hyde Parkin Live8 -konserttia afrikkalaisten artistien syrjimisestä.

Hiphop-tähti 50 Cent ilmoitti eilen jäävänsä pois Philadelphian Live 8 -konsertista, koska on kiireinen Get Rich Or Die Tryin’ -elokuvaprojektinsa takia. Stara kuvaa elokuvaa Torontossa, joten nyt julkistettu Toronton konsertti voi saada 50 Centistä yllätysesiintyjän.