Apple julkisti iPod nano -minisoittimen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple julkisti tänään uuden iPod -soittimen, iPod nanon. Soitin on tavallista kynää ohuempi ja siihen mahtuu jopa 1.000 kappaletta tai 25.000 kuvaa. Koostaan huolimatta soittimessa on värinäyttö, ClickWheel -klikkauspyörä ja edellisistä iPod-malleista tuttu 30-nastainen telakkaliitäntä, joten siinä toimivat samat lisälaitteet kuin isommissa iPodeissakin.

Koon lisäksi uudessa soittimessa on erikoisuutena kaulanauhan sisällä kulkevat kuulokejohdot. Apple lupaa yhdellä latauksella noin 14 tunnin soittoajan.

– iPod nano on suurin mullistus sitten alkuperäisen iPodin. iPod nano on täysin ominaisuuksin varustettu iPod uskomattoman pienessä koossa, ja se tulee pistämään uusiksi koko kannettavan musiikkiteollisuuden säännöt, Applen johtaja Steve Jobs hehkutti uutuutta.

iPod nanosta on saatavana kaksi mallia, 4Gt ja 2Gt versiot. Suuremman mallin hinta on 269 euroa ja pienemmän 209 euroa. Soitinta on saatavana valkoisena ja mustana.

Samalla Apple julkaisu uuden version suositusta iTunes-ohjelmastaan. iTunes 5 tuo ohjelmaan mm. älykkään sekoituksen, uuden hakupalkin ja liitännän mm. Outlook-ohjelman yhteystietoihin ja kalenteriin.