Suomen ensimmäinen kaupallinen podcast julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi julkaisi perjantaina maamme ensimmäisen kaupallisen podcast-lähetyksen. Kyseessä on historian ensimmäinen suomalainen podcast, jossa on mainoskatkot.

– Laadukkaan podcastin tuottamisesta tulee kuluja, joita katamme myymällä mainostilaa lähetyksissämme, aivan kuin tavallisessa radio-ohjelmassakin. Tulevaisuudessa podcastien mainoskatkot tulevat olemaan arkipäivää. Tähän mennessä kuulijoiden palaute mainoskatkoista on ollut positiivista, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Perjantaina julkaistu lähetys on toisellakin tavalla historiallinen, sillä MTV-musiikkikanava mainostaa ensimmäistä kertaa historiassaan podcastissa, Träskbäck paljastaa.

Vieraina kyseisessä podcastissa ovat Idols-kisasta tuttu poptähti Christian Forss ja Popstars-kisasta soolouralle lähtenyt r&b-tähti Jonna Pirinen. Lisäksi mukana on viihdeuutiskatsaus.

Viihdelehti Stara.fi aloitti podcast-lähetykset Suomen ensimmäisenä kaupallisena toimijana elokuussa 2005. Yhteensä lähetyksiä on kuunneltu jo tuhansia kertoja, ja määrä kasvaa nopeasti, kun tietämys podcast-toiminnasta leviää.

Podcasteja voi kuunnella ja tilata ilmaiseksi www.stara.fi -verkkosivuston lisäksi myös mm. kansainvälisten iTunes, Podcast.net ja Podcastalley.com -palvelujen kautta.