Syksyn Sävel 1968-2001

Albumit · Stara.fi

Syksyn Sävel oli tärkeä osa suomalaista musiikkimaailmaa yli 30 vuoden ajan. Maikkarin järjestämä kilpailu keräsi suomalaiset ruutujen ääreen vuosi toisensa jälkeen valitsemaan vuoden suurinta kotimaista hittiä. Nyt kaikki Syksyn Sävel -kisan voittajakappaleet on saatu vihdoin yksiin kansiin.

Tuplalevy sisältää 34 entisaikojen hittikappaletta. Samalla julkaisu toimii hyvänä peilinä kotimaisen musiikin kehityksestä 60-luvulta aina 2000-luvulle saakka.

Parasta antia kokoelma tarjoilee 80-luvun alkupuolen kappaleillaan. Sieltä löytyy mm. Syksyn Sävel -veteraanin Mikko Alatalon kappaleet Vicky Lee, Rikoo on riskillä ruma, Mummoni ja moukarinheitto ja Minna.

Yksi kaikkien aikojen suurimmista hiteistä oli kuitenkin vuoden 1983 Syksyn Sävel, nuoren Jonna Tervomaan esittämä Minttu sekä Ville. Samoilla linjoilla jatkoi seuraavana vuonna niin ikään lapsitähti Anja Niskanen nostalgisella kappaleellaan Ollaan hiljaa vain.

Nuorten tähtien jälkeen astuivat areenalle veteraanit ja soundi muuttui ikäihmisten makuun sopivaksi. 90-luvulla voitokkaita olivat mm. Rainer Friman, Eija Kantola, Kurre ja Kari Vepsä. Viimeinen voittaja oli vuonna 2001 Janne Tulkki kappaleella Yksinäisen pitkä tie.

Tässä on nostalgikolle loistava paketti taatusti aikansa suosituimpia hittejä. 90-luvulla syntyneille kokoelma tuskin tarjoaa muuta kuin outoja viisuja, mutta vanhemmille sitäkin tutumpaa kauraa.

www.syksynsavel.com

Pisteet 2/5