Medal of Honor European Assault (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Palkittu Medal of Honor -sarja saa nyt uuden tulokkaan, kun toisen maailmansodan taistelut ovat siirtyneet vanhalle mantereelle ja Pohjois-Afrikkaan. MoF European Assaultissa pelaaja taistelee vuoteen 1942 sijoittuen mm. St. Nazairessa ja Stalingradissa.

Pelin valmistajan mukaan tarina on tärkeintä, ja se onkin hyvin suuressa roolissa. Uusiin tehtäviin edetessä kertojan äänellä turinoidut todelliset tarinat sotakokemuksista säväyttävät, vaikka niiden paikkansapitävyydestä ei olekaan tietoa.

Pelin suunnittelussa on tosin ollut mukana alan asiantuntijoita, jotka auttoivat todenmukaisen kerronnan aikaansaamisessa. Nuo kertomukset tuovat myös omaan pelikokemukseen rutkasti todellisuuden tuntua ja siten lisäväriä. Myös musiikki on valittu hyvin, ja sekin luo oikeaa tunnelmaa.

Pelihahmo on luutnantti William Holt, jonka on valinnut tehtäväänsä Yhdysvaltain armeijan ensimmäisen tiedustelupalvelun OSS:n perustaja William ”Wild Bill” Donovan. Euroopan vapaus on Holtin käsissä, kun natsien sotakone runnoo alleen kaiken elollisen ja elottoman.

Ranskassa sijaitsevan St. Nazairen kohtalokkaan taistelun jälkeen Holtin matka jatkuu sotatantereelta toiselle. Ranskasta tie vie Pohjois-Afrikkaan ja sieltä Stalingradiin, josta selvitellään Natsien ydinasesuunnitelmia. Sieltä Holt jatkaa vielä Ardenneille.

Peli etenee mukavasti pelaajan ehdoilla eikä pakollisia reittejä ole ainakaan liiaksi. Valinnanvaraa siis riittää sekä strategiassa että reiteissä ja sen huomaa pelatessa vapauttavana tekijänä.

Medal of Honor European Assault on nimenomaan yksinpeli, eli siinä ei ole tarkoituksella mukana verkkopeliä. Samalla koneella sitä voi kuitenkin pelata jopa neljä pelaajaa – tosin jaetulla ruudulla.

Peliä kuvaa hyvin yksi pelimaailman parhaista sloganeista: You don’t play. You volunteer.

Pisteet 4/5