Spielbergin elokuvastudio myytiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvamaailman fragmentoituminen vähenee, kun jättistudio Paramount Pictures ilmoitti eilen ostavansa Steven Spielbergin perustaman DreamWorks SKG -studion noin 1,3 miljardin dollarin kauppasummalla.

Spielbergin lisäksi studiota olivat perustamassa myös Jeffrey Katzenberg ja David Geffen – kaikki maineikkaita Hollywoodin veteraaneja. Geffen tunnetaan parhaiten musiikkibisneksestä, sillä maineikas levymerkki kantaa hänen nimeään.

Studio omistaa oikeudet moniin suosikkielokuviin, kuten Pelastakaan Sotamies Ryan, Shrek, Wallace ja Gromit ja äskettäin Suomen televisiossa nähty, Leonardo DiCaprion tähdittämä Ota kiinni jos saat. Elokuvakirjaston arvoksi on laskettu noin miljardi dollaria, joten itse studion hinnaksi muodostuisi 300 miljoonaa dollaria.

DreamWorks SKG -studiosta käytiin lopulta lähes huutokauppaa, sillä Paramountin lisäksi yrityksestä oli kiinnostunut myös mediakonserni NBC Universal, maanantain Taloussanomat kertoi.