Irina

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi poptähti Irinan NRJ–konsertissa Turussa. Hänen toinen soololevynsä on saanut mukavan vastaanoton, ja se on myynyt jo kultalevyyn oikeuttavan määrän. Bongasimme Irinan backstagella heti esiintymisen jälkeen. Keikka meni hyvin, joten artistin tunnelmat olivat korkealla.

– Aivan mahtavaa! Tuolla oli niin paljon ihmisiä, jotka osasivat biisit, niin ei voi valittaa, Irina hehkui.

Irina on rattinaisia

Viime kesä kului Irinalta pääosin keikoilla ja uuden levyn tiimoilta studiossa. Aikaa on kuitenkin riittänyt musiikin lisäksi myös vauhdikkaaseen harrastustoimintaan. Kesän kohokohtia oli monia.

– Keikat olivat tietysti kaikki kohokohtia, mutta kyllä kohokohta oli se, kun olimme poikien kanssa ajamassa Mika Salo Circuitilla oikean Grand Prix –ajon. Se oli mahtavaa. Siinä oli vauhdin hurmaa. Keikkojen välissä on hyvä harrastaa hieman tuollaista virkistystoimintaa.

Pienen, mutta pippurisen, naisen kaasujalka taisi olla kisassa sieltä raskaimmasta päästä?

– Se oli aika hyvä. Meitä oli yhdeksän ajamassa ja minä tulin neljänneksi. Ohittelin poikia siinä suvereenisti. Katsoin ensin treeneissä, että miten äijät vetää, ja sitten kun huomasin, että siinä voi oikeasti mennä lujaa, niin siinä ei ollut sitten enää mitään esteitä paitsi se, että auto ei mennyt tarpeeksi lujaa, Irina fiilisteli.

Keikkailun ohella tarvitaan toki harrastuksia, joiden parissa voi keikkakiireestä ja –stressistä päästä eroon. Onko mikroautoilu Irinan tulevaisuuden suosikkilaji?

– Kyllä me ollaan poikien kanssa ajateltu, että käydään aina välillä ajamassa, jos se on mahdollista.

Anssi Kela ja Apulannasta tuttu Sipe Santapukki ovat vannoutuneita rattimiehiä. He ajavat kuitenkin hieman mikroautoa suuremmilla ja nopeammilla ajopeleillä.

– Minäkin siirryn heti saman tien noista leikkivehkeistä formulan rattiin, Irina uhkaa.

Monipuolinen albumi

Irinan hovituottaja ja -säveltäjä Toni Wirtanen on uudella Älä riko kaavaa -levyllä väistynyt hieman syrjemmälle ja mukana on Tonin lisäksi nyt myös muita biisinikkareita. Levyllä kuullaan muiden muassa Egotrippi-yhtyeestä paremmin tunnetun Knipin kappaleita.

– Toni teki puolet levystä, ja toinen minun ihailemani säveltäjä Knipi on tehnyt levylle kolme kappaletta. Myös Ville Pusa on tehnyt pari biisiä.

Ville Pusan ja Knipin lisäksi levyllä on mukana myös pari muutakin biisintekijää. Useiden eri säveltäjien työstämistä levyistä tulee helposti epäyhtenäisiä kokonaisuuksia, mutta Irina on löytänyt tähän ongelmaan mainion lääkkeen.

– Minun miksaajani on tehnyt yhden biisin ja Happoradion laulaja on tehnyt yhden biisin. Muita ei ole. Bändi on mukana tämän levyn teossa, niin se on sovittanut monta biisiä. Se on tae sille, että sointi on samanlaista, Irina lupaa.

Uuden levyn yleinen soundi on hieman esikoista rauhallisempi. Uudet kirjoittajat taisivat työstää Tonia rauhallisempaa materiaalia.

– Knipin biisit kuulostaa hyvin sellaiselta mitä Knipi tekee. Tietenkin bändin sovitukset ovat sellaisia, etteivät ne nyt ihan Egotrippiä ole, mutta minun mielestäni säveltäjillä on aina oma kädenjälki, jonka kyllä tunnistaa.

Levyn julkaisun jälkeen artisti elämään kuuluu keikkojen lisäksi haastatteluja toisensa perään, eikä vapaa-ajalle jää tilaa. Onneksi joulu odottaa jo ovella.

– No promohommaa on hirveän paljon. Ja keikkaa. Sitten tulee joulu siihen väliin ja mahdollisesti pieni loma jossain. Ja sitten taas keikkaa, Irina kuvailee tulevan talven suunnitelmiaan.

Teksti: Jocka Träskbäck