Harry Potter ja liekehtivä pikari (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Satusankari Harry Potter ponnistaa valkokankaan lisäksi nyt myös pelimaailmaan. Harry Potter ja liekehtivä pikari -elokuvan peliversio lienee Potter-faneille todellinen kliimaksi, mutta muuten peli ei tarjoile kovinkaan mullistavaa pelikokemusta ja tuntuu lähinnä väkinäiseltä yritykseltä. Elokuvaa ei ole siirretty onneksi kuitenkaan suoraan pelimuotoon, mutta suuntaviivat ovat peräisin syksyn menestyselokuvasta.

Pelin kielivalinta tuntui katoavan alussa, mutta löytyy uuden käynnistyksen jälkeen. Kun pelin kieli on saatu valittua, voivat Harry, Hermione ja Ron sekä velhot siirtyä konsolin uumenista television ruudulle kisailemaan selvällä suomenkielellä. Pelihahmoja voi myös hieman kehittää, mikä tuo peliin mielenkiintoisen lisämoodin.

Pelin tekniikka on keskitasoa, eli parannettavaa olisi ollut ainakin hahmon liikkumisessa, grafiikassa, tekoälyssä ja suomenkielisessä dubbauksessa. Muuten äänimaailma on kyllä oikein tyydyttävä. Myös alkuun olisi voinut toivoa pientä perehdyttämistä Potterin maailmaan. Peliin ei pääse helposti sisään, mikäli kirjat ja elokuvat on jäänyt katsomatta.

Pelattavuudessa olisi voinut olla vielä parantamisen varaa, sillä hieman nuoremmalta pelaajalta erilaisten pelitoimintojen löytäminen vei välillä turhauttavan pitkään. Pelin kulku ei ole täysin ennalta ohjattu, joten välillä voi hengailla hieman sivupoluillakin, jos pääjuoni ei kiinnosta. Kovin pitkää pelikokemusta tästä on kuitenkin turha odottaa.

PLUSSAT+ Elokuvan ulkopuoliset kohtaukset+ Helppo lasten peli+ Musiikki ja äänimaailma

MIINUKSET– Pelattavuus välillä vain kohtalainen– Helppo lasten peli– Suomenkielinen dubbaus takeltelee– Pelin pituus

Pisteet 2/5