D.O.N.S. : Pump Up The Jam

Singlet · Stara.fi

Aiemminkin covereiden restauroinnissa kunnostautunut D.O.N.S. on työstänyt jo toisen kerran oman versionsa Technotronicin Pump Up The Jam -klassikkohitistä, joka julkaistiin vuonna 1989 ja nousi nopeasti koko 90-luvun alun suurimpien househittien joukkoon.

Edellinen, vuonna 1998 julkaistu versio, toimi suhteellisen siedettävästi houseklassikon jalanjäljillä. Nyt D.O.N.S. on kuitenkin matkannut syvälle metsän siimekseen ja lopputuloksena on täyttä roskaa. Vuoden 2005 versio on todellista kuraa, jossa soundit on napattu randomina jostain Casio Rapmanin syövereistä ja isketti silmät kiinni aikajanalle. Onneksi sentään vokaalit ovat alkuperäiset.

Koska alkuperäinen hitti on loistava biisi, joka toimii edelleen myös tanssilattialla, voidaan D.O.N.S.in uutta versiota kuvailla raiskaukseksi. Siinä mättää jo heti alussa haitsusoundi, jonka jälkeen fiilis vain heikkenee kappaleen raastaessa korvia. Mukaan on jostain ihmeen syystä ängetty myös technosoundeja, joiden olemassaoloa ei voi mitenkään perustella.

Ainoa hieman järkevämpi versio on singleltä löytyvä Riffs & Rays Remix, jonka piano- ja acid-soundit ovat sentään ehtaa 90-luvun alun kauraa, eli alkuperäisen kanssa samaa ikäluokkaa. Tämä voisi toimia jopa tanssilattialla.

Pisteet 1/5