Suomipoppia 7

Albumit · Stara.fi

Kotimaisia rokkikokoelmia on viime vuosina tullut kiitettävään tahtiin. Yksi mielenkiintoisimmista sarjoista on Suomipoppia, josta julkaistiin nyt seitsemäs versio. Suomipoppia 7 on tuplalevy, joka sisältää 33 kotimaista pop-rock-kappaletta viimeisen vuoden ajalta.

Materiaali on siis suhteellisen tuoretta, mikä tarkoittaa myös sitä, että levylle on jouduttu ottamaan mukaan myös täytebiisejä. Hittipuolelta mukana ovat mm. kappaleet HIM : Wings Of A Butterfly, The Rasmus : No Fear, PMMP : Oo siellä jossain mun, Uniklubi : Kaikki mitä mä annoin, Technicolour : Teach Me Love (I’m In Denial) ja Olavi Uusivirta : Irrallaan.

Loput kappaleet ovat enemmän tai vähemmän täytekamaa. Jälkimmäiseen kategoriaan sisältyvät ns. puolihitit, jotka ovat soineet myös radiossa muutamia kertoja, mutta eivät ole nousseet todellisiksi hiteiksi.

Kokoelmalla on mukana myös suhteellisen kattava otos nuorisorock-julkaisuja. Mukana on koko kasti Negativesta Bloodpitiin ja Lovexiin. Äijärockia edustavat mm. Kardia, 51 Koodia, Apulanta, Zen Cafe, Uniklubi ja YUP.

Mikäli vuoden 2005 kotimainen pop-rock-tarjonta on jäänyt hankkimatta, nyt sen saa hankittua kätevästi yhdellä tuplalevyllä.

Pisteet 3/5