Lupaus-elokuvalla jo 100.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen Lupaus-elokuva on kerännyt reilussa viidessä viikossa elokuvateattereihin yli satatuhatta katsojaa. Viime vuonna sadantuhannen katsojan rajan ylittivät myös Paha maa, Äideistä parhain ja Tyttö sinä olet tähti.

Lupaus on tarina kolmesta nuoresta naisesta, jotka sodan syttyessä päättävät liittyä lottiin. Anna päätyy ilmavalvontaan, Mona eläinlääkintään ja Ruth kenttäsairaalaan. Jokainen heistä saa koulutuksen tehtäväänsä, mutta sotaan ei pysty täysin valmistautumaan. Kukaan heistä ei osaa edes aavistaa, mitä annettu lottalupaus tulee heiltä vaatimaan.

Elokuvan verkkosivuilla kerätään katsojien omia lottamuistoja.

– Monet ovat kokeneet tarinan läheiseksi oman suvun kokemusten kautta. Erilaisia lottiin liittyviä muistoja onkin kirjoitettu elokuvan nettisivuille runsaasti, kommentoi tuottaja Asko Apajalahti.

Lottamuistoja pääsee lukemaan osoitteessa www.lupaus.fi.

Lupaus -elokuvan on ohjannut Ilkka Vanne ja sen pääosissa nähdään kolme nuorta näyttelijää: Laura Birn, Karoliina Vanne ja Hanna Lekander. Muissa rooleissa nähdään mm. Pertti Sveholm, Miitta Sorvali, Anna-Maija Tuokko, Kari Hietalahti ja Anja Pohjola.