Battlefield 2 Modern Combat (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Maineikkaan Battlefield-sotapelisarjan tuorein osa Battlefield 2: Modern Combat päästää pelaajan viimein taistelemaan nykyaikaan. Vain konsoleille julkaistussa pelissä taistellaan seitsemässä sodassa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Mukana on 16 tehtävää ja 40 ajoneuvoa.

Myös pelin sotatantereet ovat vaihtelevia. Pelaajasta otetaan mittaa mm. talvimaisemassa, viidakossa ja aavikolla. Grafiikka on näyttävää, joskin televisio ei edes lähentele PC-ruudun kuvanlaatua. Televisiossa pelin grafiikka tuntuu hieman turhan softilta, kun on tottunut tietokoneen ruutuun.

Edeltäjiensä mukaisesti BF2MC on tarkoitettu lähinnä moninpeliin, jossa se on parhaimmillaan. Toki peliä voi pelata yksinkin, mutta silloin ei tule hyödyntäneeksi pelin parhaita puolia. Yksin voi pelata muillakin peleillä, mutta mikäli sotaisa moninpeli konsolilla kiinnostaa, on tässä oivallinen vaihtoehto.

Tietokoneeseen tottuneen pelaajan on aluksi hieman vaikea sisäistää konsoliversion toiminnot, mutta kun ne ovat hallussa, pelattavuus on oikein mainio. Konsoliversiossa on mukana myös automaattinen tähtäys, jota ei PC:llä tosin tarvitsekaan. Se helpottaa kummasti osumista liikkuvaan vastustajaan.

Pelissä on mukana myös ns. sivutehtäviä, joilla saa tarvittaessa vaihtelua normaaliin taistelemiseen. Pelaaja voi esimerkiksi kyyditä sotilaita aikarajan puitteissa eri puolille taistelukenttää.

Erityiskiitos täytyy jälleen antaa hotswap-toiminnosta, jolla pelaaja voi ”siirtyä” toiseen taistelijaan napinpainalluksella. Kokonaisuudessaan Battlefield 2: Modern Combat on mainio sotaräiskintä varsinkin jos pitää moninpelistä ja konsolissa on verkkoyhteys.

Plussat+ Moninpeli+ Automaattitähtäys+ Tulikomennot+ Asevalikoima

Miinukset– Tekoäly ei edeltäjien tasolla– Serverit bugittivat

Pisteet 4/5