Apocalyptica kiertää Turkissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen heavy metal -selloyhtye Apocalyptica suuntaa toukokuussa Turkkiin, jossa se esiintyy ainakin neljässä konsertissa. Kiertue alkaa 25. toukokuuta Eskisehiristä ja päättyy 28. toukokuuta Istanbuliin. Yhtye esiintyy myös Ankarassa ja Izmirissä.

Apocalyptica suuntaa alkukesästä myös Ranskaan, kun yhtye esiintyy Hellfest -tapahtumassa 23. kesäkuuta. Pian Ranskan keikan jälkeen yhtye nousee lavalle myös Makedoniassa, Skopjen jäähallissa, 30. kesäkuuta.

Apocalyptica oli tammikuussa mukana MIDEM-messuilla Suomen järjestämässä avajaisillassa. Se sai siellä hienon vastaanoton ja paljon uusia kontakteja ulkomaille. Yhtye on saanut myös Suomen ulkopuolella jo vankan jalansijan, ja esimerkiksi viime vuonna se keikkaili tiiviisti ympäri maailmaa Meksikosta Belgiaan ja Brasiliasta Yhdysvaltoihin.

Yhtye löi itsensä läpi vuonna 1996 soittamalla Metallican kappaleiden selloversioita.