Guns N’ Roses -uutuus vuotanut internetiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyksekkäimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva Guns N’ Roses palaa vuosien tauon jälkeen uudella studiolevyllä. Chinese Democracy -albumi onkin yksi kuluvan vuoden odotetuimmista julkaisuista.

Yhtyeen keulahahmo Axl Rose on työstänyt tulevaa levyä jo kymmenen vuoden ajan, ja Gunnareiden fanit odottavat uutukaista malttamattomana. Nyt yhtye on kuitenkin kokenut 2000-luvulle kovin yleisen pettymyksen, kun yhtyeen levy on vuotanut internetiin jo ennen sen julkaisua.

Tähän mennessä internetin vertaisverkoista on löytynyt kolme levyn sisältämää kappaletta. Laittomaan nettijakeluun lipsahtaneet kappaleet ovat Better, There Was A Time ja IRS, yhdysvaltalaiset radioasemat uutisoivat. Ainakin osa kappaleista on ilmeisesti myös soinut radioissa.

Rosen manageri on uhannut kappaleet julkaisseita verkkosivustoja oikeustoimilla, ellei kappaleita poisteta välittömästi. Myös radioasemille on haettu kieltoja soittaa yhtyeen julkaisemattomia kappaleita.

Guns N’ Rosesin albumi julkaistaan lähiaikoina ja ensi kesänä yhtye tullaan näkemään myös keikoilla. Yhtye ilmoitti aloittavansa Euroopan kiertueen toukokuussa. Vuoden 1993 jälkeen yhtye on noussut lavalle vain kerran, Britanniassa vuonna 2002.