Poptähdet podcastaavat mobiilisti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdesivusto Stara.fi on julkaissut palvelun, jossa koti- ja ulkomaiset artistit voivat tuottaa omia podcast-lähetyksiään mobiilisti. Sivustolla julkaistavat podcastit ovat eräänlaisia äänipäiväkirjamerkintöjä, joissa poptähdet kertovat kuulumisiaan lähes reaaliajassa tien päältä, studiosta tai vaikkapa keikkapaikan takahuoneesta.

Tähän mennessä oman podcastinsa ovat aloittaneet Idols-voittaja Ilkka Jääskeläinen, Popstars-voittajayhtye Jane, rockyhtye Technicolour ja ruotsalainen teinitähti Amy Diamond. Kevään aikana mukaan tulee vielä useita tunnettuja tähtiä.

– Tämä on artisteille loistava tapa pitää yhteyttä faneihinsa ja kertoa tunnelmia helposti mistä ja koska tahansa. Sivuston käyttäjät ovat innostuneet podcasteista ja niitä onkin ladattu jo kymmeniätuhansia kertoja, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

Podcastit toteutetaan suomalaisen Memorandum International Oy:n kehittämällä ja patentoimalla tekniikalla, jolla voidaan tuottaa äänimateriaalia mp3-muotoon pelkällä puhelinsoitolla.

– Stara.fi:n palvelu on hieno esimerkki siitä, mihin mprec.com-teknologiaa voidaan käyttää. Täytetään netti äänillä!, kehottaa Memorandumin Sami Kuusela.

Viihdesivusto Stara.fi on Suomessa podcastien edelläkävijä. Julkaisu aloitti podcast-lähetykset ensimmäisenä kaupallisena toimijana elokuussa 2005 ja lanseerasi ensimmäisenä myös mainoskatkolliset podcast-lähetykset.