Duudsonit Elokuva

DVD Elokuvat · Stara.fi

Pohjalaiset hurjapäät ovat tekemässä suomalaista elokuvahistoriaa puolentoista tunnin pituisella Duudsonit Elokuvallaan. Oikeastaan kyseessä ei ole lainkaan varsinainen elokuva, vaan enemmänkin kooste neljän kaveruksen toilailuista vuosien varrelta.

Duudsonit Elokuva seuraa kaverusten hurjaa elämää kuvitteellisen vuoden ajan ja sisältää kundien esittelyt, upeita suomalaisia maisemia ja tietenkin uskomattoman määrän hurjia temppuja.

Yhdysvalloissa saakka DVD:llä julkaistava leffa sisältää siis kattavan ja viihdyttävän annoksen hulluimpia suomalaisia tempauksia. Kuitenkin esimerkiksi roomalaiskynttilöillä käyty taistelu on jätetty pois.

Elokuvan kohderymää ovat nuoret ja nuorenmieliset kansalaiset, joten kriitikot ja konservatiivi-vanhukset voivat suunnata katsomaan taideleffojaan. Tämä on nimittäin silkkaa viihdettä.

Hengenvaaralliset temput saavat katsojat haukkomaan henkeään ja puremaan huuliaan. Ei siis ihme, että maailman tunnetuin huligaaniryhmä Jackass diggailee suomalaisnelikon tuotoksesta. Bam Margera vanhempineen vieraileekin Duudsonit Elokuvassa.

Elokuva on samalla eksoottisen ja kauniin Suomen matkailumainos, jossa esitellään maisemien lisäksi niin yötön yö kuin kaamoskin. Lisäksi luvassa on suomenkielen pikakurssi. Elokuvan leikkaus on kansainvälistä tasoa. Leikkaus ja graafinen toteutus pesevät mennen tullen esimerkiksi MTV:n kansainväliset tosi-tv-ohjelmat.

Duudsonit Elokuva on hyvää viihdettä. Leffana pisteitä ei juuri heruisi, mutta tämä ei olekaan varsinainen elokuva. Ennemmin tätä katsoo kuin turpaansa ottaa. Heikkohermoisten kannattaa poistua teatterista lopputekstien aikana…

DVD-versiossa on mukana uskomaton määrä lisämateriaalia, josta saisi työstettyä melkein toisen elokuvan. Pidennettyjen kohtausten sijaan extroissa nähdään pääasiassa uutta materiaalia. Extramateriaalissa nähdään temppuja, matkoja, festarikeikkoja, sekoiluja ja riehumisia laidasta laitaan. Kaupan apulaisina temput menevät jo piilokamera-osastolle, mutta homma toimii. Tällä DVD:llä rahoilleen saa harvinaisen hyvin vastinetta.

Genre: Toiminta/komedia (K15)

Ohjaaja: Jukka Hilden, Jarno Laasala

Pääosissa: Jarno Leppälä, Jukka Hilden, Jarno Laasala, Hannu-Pekka Parviainen

Kesto: 1h 16min

Ensi-ilta: 31.3.2006

Pisteet 4/5

DVD-Extrat 5/5

Uusimmat