Krokotiilimies kuoli yrittäessään pelastaa henkensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu australialainen krokotiilimies Steve Irwin kuoli maanantaina keihäsrauskun iskuun kuvausmatkalla Australian Suurella Valliriutalla. Kengurumaan kansallissankarille ehdotettiin heti kuoleman jälkeen jopa valtiollisia hautajaisia, mutta lähipiiri on nyt kuitenkin päättänyt järjestää pienet yksityiset hautajaiset lähipäivinä.

Siunaustilaisuuteen tulee osallistuumaan perheen lisäksi vain muutamia lähimpiä ystäviä. Surevalle kansalle järjestetään lisäksi yleinen muistotilaisuus joko Irwinin perheen omistamassa eläintarhassa Brisbanen lähistöllä tai viereisellä stadionilla. Stadionille mahtuu 52.000 ihmistä.

Steve Irwinin äkillinen poismeno on koskettanut valtavaa määrää ihmisiä ympäri maailmaa ja hänen nimeään kantava luontojärjestö on saanut suuria lahjoituksia. Irwinin ohjelmilla oli maailmanlaajuisesti jopa 200 miljoonaa katsojaa ja hän oli erittäin suosittu erityisesti kotimaassaan ja Yhdysvalloissa.

Pelastusyritys koitui kohtalokkaaksi

Fanit ovat olleet suruissaan myös tuoreesta tiedosta, jonka mukaan Irwin kuoli siksi, että yritti pelastaa oman henkensä vetämällä keihäsrauskun piikin ulos rintakehästään. Sydämen lävistäneen piikin poistaminen lisäsi verenhukkaa valtavasti ja aiheutti sydämelle kohtalokkaat vauriot.

Irwin ei ollut ilmeisesti tietoinen, että piikki oli osunut hänen sydämeensä. Mikäli hänet olisi saatu hoitoon piikin ollessa vielä sisällä rintakehässä, olisivat pelastumisen mahdollisuudet olleet jonkinverran paremmat.

Sarjan tuottaja John Stainton kertoi torstaina Larry King -ohjelmassa, että tuota videomateriaalia ei tulla koskaan näkemään julkisesti ja että materiaali pitää tuhota, kun se palautuu poliisilta.

– Nauha tulee tuhota! Nauha on Steven kuoleman todistusaineistoa ja nyt se on vielä poliisin hallussa. Sitä ei tulla kuitenkaan koskaan julkaisemaan, vaan se tulee tuhota. En halua nähdä koskaan tuota materiaalia, tuottaja kertoi.