Robbie Williams : Lovelight

Singlet · Stara.fi

Robbie Williams yllätti äskettäin musiikkimaailman uuden Rudebox -albuminsa samannimisellä singleraidalla. Kevyen pop-rockin konemusiikkiin vaihtanut poppari sai vannoutuneimmat fanit haukkomaan henkeään. Lähestulkoon samoilla linjoilla jatkaa nyt myös kakkossingle Lovelight.

Kappale on yllättäen lainabiisi, eli alun perin Lewis Taylorin soul-hitti vuodelta 2002, joka on nyt saanut uuden tyylikkään discokuosin Robbien ja tuottaja Mark Ronsonin käsissä.

Kappale ei ole kuitenkaan aivan Rudeboxin kaltainen koneviisu, vaan se yhdistelee tyylikkäästi konesoundia ja orgaanisia soittimia. Tyylillisesti Robbie lähentelee Lovelight -singlellään Jamiroquain materiaalia, eli kevyen tyylikästä 70’s disco -vaikutteista groovea. Artistin lauluakin on nyt mukana selvästi edeltäjäänsä enemmän ja se tuo ripauksen tuttua Robbieta mukaan keitokseen.

Kokonaisuutena Lovelight on todella tyylikäs kappale, jonka melodia tarttuu kiitettävästi muutaman kuuntelukerran jälkeen. Rudebox ei yltänyt aivan tälle tasolle. Kahden ensimmäisen singlen perusteella tulossa on siis takuulla mielenkiintoinen albumi.

Pisteet 4/5