Call Of Duty 3 (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Call Of Duty 2 oli pelattavuudeltaan markkinoiden paras sotapeli. Pelituntumaltaan ja viihdyttävyydeltään uusin versio Call Of Duty 3 jatkaa mainiosti edeltäjänsä jäljillä tarjoamalla mukavan taistelukokemuksen ilman turhia kommervenkkejä.

Pelistä ei enää julkaista lainkaan PC-versiota, vaikka paras pelituntuma saavutettaisiin juuri näppäimistöllä ja tarkalla hiirikädellä. Konsoliohjaimen thubmstickit ajavat toki melkein saman asian.

Pelin tapahtumat sijoittuvat Normandian maihinnousun jälkeiseen Operaatio Cobraan. Pelaaja pääsee taistelemaan amerikkalaisten joukkojen lisäksi myös Kanadan, Puolan ja Britannian joukoissa. Yksinpelissä tehtäviä on 14, joten viikkokausia läpipelaaminen ei vie. Uutta pelissä on esimerkiksi tulenohjaus tankille, joka tuo CoD 3:n lähemmäksi esimerkiksi Battlefield-sarjaa. Mukana on myös monia muita tehtäviä.

Moninpelissä mukana voi olla 24 pelaajaa. Siihen on otettu paljon Battlefield -sarjassa hyviksi havaittuja ominaisuuksia, pelimuotoja ja esimerkiksi ajoneuvoja.

Pelin grafiikka ja erityisesti räjähdykset, savuefektit ja hahmojen asusteet ovat aikaisempaa paljon näyttävämpiä. Tuttuun tapaan myös äänet ovat omaa luokkaansa, ja peli onkin parhaimmillaan laatukuulokkeilla pelattuna. Edellisten osien tapaan pelihahmo tervehtyy hakemalla suojaa, joten kuolema ei ole koko ajan läsnä. Pahimman sattuessa peliin pääsee taas helposti mukaan viimeisimpään checkpointiin.

Tästä ei paljon sotapeli enää parane. Ainakaan ennen seuraavaa pelisukupolvea, mikä onkin jo ovella. Pelin Xbox 360 -versiota ei ollut testattavana, mutta jo Xbox-versio antoi mielyttävän kokemuksen.

Plussat

+ Grafiikka ja äänet

+ Pelituntuma

+ Uuden tehtävät

Miinukset

– Peli hieman lyhyt

Pisteet 4/5