Antti Tuisku

Haastattelut · Stara.fi

Samana päivänä julkaistiin kaksi levyä. New York ja Rovaniemi nimiset albumit päätyivät suoraan Suomen virallisen albumilistan sijoille 1. ja 2, tehden samalla listahistoriaa Suomessa. Myöhemmin kyseiset levyt myivät kultaa. Leffarooli ja kutsu itsenäisyyspäivän linnan juhliin. Kaikki tämä ennen 23. syntymäpäivää.

Koko viime vuosi sai arvoisensa päätöksen, kun vuoden kotimainen miesartisti palkinto ojennettiin NRJ Radio Awardseissa Antti Tuiskulle.

– Kyllä tämä kruunaa tuon viime vuoden, joka piti sisällään varmasti hienoimpia asioita, mitä mun ura on mukanaan tuonut, Antti iloitsi.

Tämän vuoden marraskuussa Antti Tuisku nähdään myös valkokankaalla. Hän sai sivuroolin Juha Wuolijoen ohjaamaan koko perheen elokuvaan Joulutarina. Leffan teko on jo käynnissä, sillä kuvaukset on tarkoitus tehdä talven aikana Utsjoen ja Levin ympäristössä.

– Me ollaan käyty nyt vähän kohtauksia läpi, eikä enää jännitä niin paljon kuin aikaisemmin. Näytteleminen on kiinnostanut mua aina jonkun verran, mutta koska se on uusi juttu mulle, niin en ole halunnut lähteä liian suurta kakun palasta haukkaamaan.

Elokuvaprojektilla Antti hakee vaihtelua popparin työhön, eli kokonaan elokuvaura ei ole miestä ainakaan vielä viemässä, vaikka sillä rintamalla onkin jo uusia suunnitelmia.

– On erittäin mielenkiintoista saada tähän omalle uralle uusia ulottuvuuksia niin sitten pysyy mieli virkeänä, Tuisku selvittää.

Tuiskua saatetaan nähdä myös tulevaisuudessa enemmän elokuvien parissa. Mies tykkää omien sanojensa mukaan tehdä ”kaikkia ihmeellisiä juttuja”. Ja onhan leffojen ja musiikin yhdistäminen ennenkin ammattilaiselta onnistunut.

Antti Tuiskun hektinen elämä jatkuu myös keikkarintamalla. New York 2007 -kiertue ilahduttaa kevään mittaan niin nuorempia kuin täysi-ikäisiäkin Tuisku diggareita. Noin 30 keikan kiertue vedetään läpi kahdessa kuukaudessa, joten poppari taustajoukkoineen on tienpäällä suurin piirtein joka toinen päivä.

Missä Antti Tuisku nähdään klubikiertueen ja ensimmäisen elokuvaroolin jälkeen, se jää nähtäväksi.

– Sen jälkeen on ovet auki. Haluan antaa tällä hetkellä päälle tosi paljon aikaa miettiä kaikkia uusia juttuja, jotta seuraavan kerran kun tullaan, tullaan rytinällä.

Paula Myllykoski