Pikku G ja Steen 1 yrittivät turhaan eduskuntaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilisissä eduskuntavaaleissa oli tuttuun tapaan mukana lukuisia julkkisehdokkaita. Musiikkirintamalta heitä oli erityisen paljon, mutta odotusten mukaisesti suuri osa heistä jäi kuitenkin valitsematta.

Hiphop-genren edustajista Henri ”Pikku G” Vähäkainu sai vain 686 ääntä ja Seppo ”Steen 1” Lampela 1.806 ääntä, joten kumpikaan ei noussut edustamaan suomalaisia eduskuntaan. Hieman iskelmällisemmän suuntauksen edustaja Ilkka ”Frederik” Sysimetsä sai 1207 ääntä ja rokkari Kari Peitsamo 708 ääntä. Molemmat jäivät niin ikään nuolemaan näppejään.

Muusikoista läpi sen sijaan menivät esimerkiksi Mikko Alatalo 5.646 äänellä ja Veltto Virtanen 4.129 äänellä. Näyttelijöistä Arkadianmäelle nousivat esimerkiksi Kotikatu -ohjelman Risto Autio 4.998 äänellä. Radioääni Maria Guzenina-Richardson sai suorastaan äänivyöryn, kun hänet valittiin 12.530 äänellä. Niin ikään radioääni Pertti Salovaara valittiin eduskuntaan 6.344 äänellä.

Kaikkien ehdokkaiden äänimäärät löytyvät tästä.