DCX : Flying High

Albumit · Stara.fi

Kotimainen danceryhmä DCX on julkaissut jo pidemmän aikaa singlejään, jotka ovat yleensä saaneet mukavan vastaanoton myös tanssilattialla. Nyt yhtye julkaisee viimein myös Flying High -esikoisalbuminsa, jota onkin saatu odottaa pitkään.

Albumi alkaa bändin hitteihin lukeutuvalla Flying High -kappaleella, joka on tarttuvalta melodialtaan ja hyvin rullaavan soundinsa osalta varsin onnistunut danceraita. Biisi on täyttänyt tanssilattioita jo pitkään, mutta vähintään yhtä hyvin toimii myös kakkosraita Hold Me, jonka kertosäe on vielä edellistäkin tarttuvampi. Vokalistin laulusoundi on kuitenkin jäänyt aavistuksen tuhnuksi.

Soundillisesti tyylipuhdasta ysäridancea edustava Poor Romeo menettelee mukavasti ja eurodance-kertosäkeestä löytyy jonkin verran koukkua. ABBA-yhtyettä coveroivan Knowing Me, Knowing You -kappaleen voima ei tule lainkaan ABBA:n suunnalta, vaan hienosti tykittävästä biitistä. Ikävä kyllä säkeistöjen vokaalit ovat jääneet jälleen studion oven taakse.

80-luvun discoklassikkoa coveroiva Don’t Break My Heart jatkaa levyn peruslinjalla, ja hittipotku jää vokaalien ja kertsin varaan siinä kuitenkaan erityisen hyvin onnistumatta. Lopputulos on tosin keskinkertaisen toimiva tanssiraita. Täytemateriaalin puolelle kallistuvat esimerkiksi Waiting All My Life, Hold On Tight, I Will Come Again.

Houseosaston suuntaan on kallellaan I Feel Like You, joka on melodialtaan ja soundeiltaan tyylikäs veto. Myös Fortune & Fate on kaikessa scootermaisuudessaan hyvin tanssilattiaa täyttävä raita. Dr. Albanin It’s My Life -klassikosta lainatulle pohjalle rakennettu The Choice Is Yours on levyn ainoa rimanalitus. Joel Kalsi ei nimittäin toimi mitenkään ”räppäämässä” eurodancea. Lähinnä vitsiltä kuulostava biisi herättääkin vain yhden kysymyksen: Miksi?

Kokonaisuutena DCX:n esikoisalbumi yllättää kuitenkin varsin positiivisesti, vaikka hiomista olisi toki vielä ollut. Kotimaisen dancen rintamalla tämän tason albumeita julkaistaan harvoin. Tuplalevyllä on mukana perusbiisien lisäksi myös remixejä bändin tuotannosta, joten materiaalia riittää. Erityisen hieno on Flying High -kappaleen Cid Inc Remix.

Pisteet 4/5