Timo Tolkki pääsi sopuun levykiistassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stratovarius-yhtyeen kitaristi Timo Tolkki on päässyt sopuun Saana – Warrior of Light Pt.1 -soololevyään koskeneessa kiistassa, Blabbermouth.net -verkkosivusto uutisoi. Äskettäin hän ehti jo irtisanoa sopimuksensa italialaisen Frontier-yhtiön kanssa ja ilmoittaa julkaisevansa levynsä itse. Yhtiö uhkasi kuitenkin haastaa kitaristin oikeuteen.

Levy-yhtiön mukaan Tolkki toimitti heille musiikkia, joka ei vastannut lainkaan joulukuussa 2006 laaditussa sopimuksessa kuvailtua ”rock-oopperaa”, joten yhtiö ei suostunut julkaisemaan levyä sellaisenaan. Tästä syystä levyn julkaiseekin nyt Tolkki, joka joutuu palauttamaan levy-yhtiön projektiin sijoittamat rahat takaisin.

– Timo on erikoinen persoona ja artisti. Arvostamme hänen lahjakkuuttaan. Hänen tarinansa menivät välillä hieman liian pitkälle, mutta kaikki on nyt hyvin, levy-yhtiön edustaja Mario De Riso totesi.

Samaan episodiin liittyivät myös Tolkin julkisuudessa esittämät väitteet kyseisen levyn master-nauhojen sekä hänen kitaransa varastamisesta. Stara selvitti kuitenkin viime viikolla, ettei moisesta varkaudesta ole tehty lainkaan rikosilmoitusta. Internetin keskustelupalstoilla onkin epäilty Tolkin vuotaneen itse omia kappaleitaan internetjakeluun markkinointimielessä.